2002 – Cheb: Snowboardovou exhibici zhlédly stovky lidí (TV Západ)

Ve středu 23. ledna se na chebském náměstí objevilo několik desítek tun navezeného sněhu. Své umění zde totiž divákům v rámci exhibice, nazvané podle hlavní atrakce Quarter Pipe Giro Cheb 2002, předvedli přední čeští snowboardisté.

dezinfekce

"Quarter Pipe – je to ze snowboardové hantýrky, z angličtiny, je to čtvrt rampa, to co stojí dole. Jinak běžně se závody jezdí v U-rampě, to je dvojitá rampa, která je postavená na sjezdovce," vysvětlil Petr Matoušek, předseda TJ Jáchymov. 

Pořadatele, kterými byli místní snowboardista a reprezentant Jan Kašpar společně s jezdci oddílu TJ Jáchymov, připravili pro účastníky exhibice vedle čtvrtkruhové sněhové stěny vysoké zhruba 4,5 metru také klasické šestimetrové zábradlí na slidování a desetimetrový oblouk. 

"Chtěli jsme snowboard přiblížit divákům, protože na hory se diváci moc nedostanou, jsou tam nepříznivé podmínky, sníh, vítr, zima – to se lidem nelíbí. Takže proto jsme se rozhodli, že přivedeme my snowboarding divákům sem do města. To byl hlavní cíl celé téhle akce," dodal Matoušek. 

Snowboardová show proto také měla zcela exhibiční charakter, takže narozdíl od klasických závodů se zde jednotlivé skoky bodově nehodnotily.

"Odhadem je tu asi 40 lidí víceméně z poloviny republiky. Jsou zde z Jablonce, z Liberce, z Prahy, Plzně a tady z našeho regionu, tzn. Karlovy Vary, Sokolov, Cheb," vypočítal Matoušek. 

Několika stovkám zvědavých diváků své umění předvedl například pravidelný vítěz závodů Českého poháru David Horváth, pražský jezdec Richard Skandera či teprve 15letý Martin Matoušek, který je nejmladším členem elitního českého týmu Burton. 

Šanci vidět přední závodníky ale budou mít chebští fanoušci snowboardu letos ještě jednou. Třiadvacátého února se totiž na Kasárním náměstí uskuteční tradiční závody ve skocích nazvané Snow in Town. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy