2002 – Cheb: Milion korun půjde na zaplavené Švihov a Protivín (TV Západ)

Chebští zastupitelé rozhodli na svém posledním zasedání o tom, že město uvolní ze svého rozpočtu 1 milion korun na pomoc lidem v regionech zasažených nedávnými ničivými záplavami. Finanční dar přitom bude rozdělen rovným dílem mezi města Švihov v okrese Klatovy a Protivín v okrese Písek, která patří mezi jedna z nejpostiženějších.

dezinfekce

"Není k tomu nějaký speciální důvod, žádný vztah, neznáme, že by tam někdo byl úplně zpřátelen, ale byli v té době reportáže, přes obě města, obce se povodeň přehnala dvakrát. Nám to i takhle vysvětlovali, starosta i místostarosta, se kterými jsme potom mluvili, když jsem jim oznamovali ten výsledek," uvedl starosta Chebu Václav Jakl. 

Vedení švihovské radnice chce darované peníze rozdělit na veřejném Zastupitelstvu jednotlivým postiženým domácnostem, a to podle rozsahu škod. Oběma obcím mohou ale finančně pomoci také obyvatelé Chebu. Radnice totiž zároveň vyhlásila sbírku a peníze lze až do 30. září posílat na zvláštní účet města u Komerční banky. 

"Občané, kteří nechtějí přes účet pomáhat, kteří raději přinesou někam peníze, tak tato možnost je," dodal Jakl. 

Finanční hotovost je možné vhodit do pokladničky ve vestibulu Městského úřadu. Peníze z této veřejné sbírky budou rovněž rovným dílem rozděleny mezi obce Švihov a Protivín.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy