2002 – Cheb: Město má nové turistické logo (TV Západ)

Město Cheb má od poloviny května, vedle svého oficiálního znaku, také nové turistické logo. Nápad na vyhlášení soutěže na vytvoření loga přitom vznikl na jednání Komise cestovního ruchu při Městském úřadu v prosinci loňského roku.

dezinfekce

Členové komise nakonec z došlých návrhů vybrali logo s motivem Špalíčku 22leté studentky plzeňské pedagogické fakulty Hany Pokorné z Chebu, která za svůj vítězný návrh dostala 5tisícovou odměnu. Nové logo města bude nyní využívat například turistické Infocentrum pro své propagační účely. 

"To logo spíše se užívá a písemném styku, jako na obálkách, na dopisech, ve styku se zákazníky, protože není možné znak města používat při těchto všech denních příležitostech. Přeci jen, znak města patří k jisté výsostné symbolice, tak proto, pro tento styk byla vyhlášena soutěž o turistické logo Chebu," uvedl místostarosta Chebu Petr Jakš. 

Soutěže na vytvoření turistického loga se zúčastnilo celkem 19 uchazečů, z nichž většina dodala více různých variant. Na jednotlivých návrzích se nejčastěji objevovaly motivy Špalíčku a chebského hradu, ale nechybělo ani logo, parodující některé, pro město typické, nešvary. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy