2002 – Cheb: Josef Fleischman má první samostatnou výstavu (TV Západ)

Právě v těchto dnech je v chebské Galerii Růžový kopeček a zároveň i v prostorách Evangelického kostela k vidění výstava obrazů chebského výtvarníka Josefa Fleischmana. Ten se zde představuje souborem velkoformátových, většinou abstraktních olejomaleb z posledních let své tvorby.

dezinfekce

"Každá abstrakce pro mě v podstatě je konkrétní obraz. Já tam vidím děj, který tam probíhá, ale je vždy na divákovi jestli to tam taky najde nebo jestli najde něco podobného, nějaký pocit v tom taky," popsal svá díla autor. 

Josef Fleischman je občanským povoláním malířem pokojů a v rámci své profese se podílel například na rekonstrukci fresek na objektu bývalé pošty na chebském náměstí. Jeho obrazy vznikají z momentálního popudu a odráží se v nich to, jaké situace zrovna v životě prožívá. Díla však nevznikají na jeden zátah, ale jsou postupně dotvářena do promyšlených kompozic. 

Typická je pro Josef Fleischmana také výrazná barevnost, přičemž převládají ostré odstíny například červené, modré nebo zelené. 

"Barva vychází ze mě, s tím si nemůžu nijak pomoci. Ta barva tam musí být, protože to tak cítím," dodal Fleischman. 

První samostatná výstava Josefa Fleischmana bude v Galerii Růžový kopeček a chebském Evangelickém kostele k vidění do 8. srpna. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy