2002 – Cheb: Házenkářky porazily Plzeň a postoupily do Interligy (TV Západ)

V posledním, klíčovém, duelu sezony nastoupily chebské házenkářky v sobotu 4. května proti družstvu Slavia VŠ Plzeň. O týden dříve se hráčkám Casina podařilo v prvním utkání hraném v Plzni zvítězit 20:18 a vytvořily si tak dobrou výchozí pozici pro celkový triumf v tomto dvojzápase, který by jim zajistil účast v premiérovém ročníku Česko-Slovensko-Rakouské Interligy.

dezinfekce

V chebské odvetě se ale domácí musely obejít bez zraněné Nožičkové, zatímco Plzeňačky nastoupily v kompletní sestavě. Hráčky Casina si přesto od 7. minuty, kdy šly poprvé do vedení, po celou první půli udržovaly několikabrankový náskok. 

Poté, co v posledních sekundách úvodního dějství skórovala Heřmánková, odcházely do kabin se čtyřbrankovým vedením v poměru 11:7. Po závěrečné akci zůstala ale na palubovce ležet Bartusková se  zraněním kotníku, které jí nakonec nedovolilo v zápase pokračovat. 

V úvodu druhé půle si domácí hráčky stále udržovaly několikabrankové vedení. V 10. minutě za stavu 14:10 však dostali hosté šanci hrát v početní převaze. Během následujících dvou minut se ale Plzeňačkám, a to především díky dobrý zákrokům brankářky Krejčové, skórovat nepodařilo, zatímco domácí Wünschová byla úspěšná hned dvakrát, takže po skončení plzeňské přesilovky Casino vedlo 16:10. 

Od tohoto momentu již domácí hráčky vývoj zápasu plně kontrolovaly a udržovaly si minimálně čtyřbrankový náskok. Střelecky se i nadále dařilo zejména Wünschové, která v průběhu druhé půle skórovala celkem sedmkrát a plně tak zastoupila zraněnou střelkyni Bartuskovou. 

Na závěrečných 27:20 upravila v poslední minutě opět Heřmánková a chebské hráčky se tak mohly radovat z postupu do premiérového ročníku Česko-Slovensko-Rakouské Interligy, která se začne hrát od příští sezony. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy