2002 – Cheb: Děti z Renety nacvičily pohádku Brémští muzikanti (TV Západ)

Nejmenší členové divadelního studia Reneta, působícího při Domě dětí a mládeže ve Františkových Lázních, předvedli v polovině června zaplněnému divadelnímu klubu chebského Západočeského divadla premiéru pohádky Brémští muzikanti, kterou na motivy lidové pohádky, v Čechách známé pod názvem Zvířátka a Petrovští, napsali Jindřich Skopec a Jakub Michálek.

dezinfekce

Někteří z 12 mladých herců od 7 do 9 let zažili dokonce při této příležitosti svojí premiéru na opravdovém divadelním jevišti. 

"Tam jsou tři, kteří už s námi hráli. Vlastně dva už hrají třetí rok dokonce a jeden minulý rok, takže tři jsou zkušení, ti už začali v pěti letech a ostatní je jako přípravka. Takže ti tři to jakoby táhnou, protože už jsou zvyklí, ostatní se učí. Takže my půl roku si hrajeme, blbneme, učíme se etudy, fungovat jakkoliv, no a potom když to funguje, tak jsme zkoušeli to představení," popsal herec Jindřich Skopec. 

Tato divadelní hra s řadou písniček se odehrává ve školní třídě, do které dorazí radostná zpráva o odpadnutí hodiny přírodopisu, čehož děti využijí k neplánované hře na nejrůznější zvířátka. Věku malých herců je přitom přizpůsobena délka celého představení, které trvá zhruba půl hodiny. 

"To zkoušení je hrozná šichta pro ně, protože třeba zkouší dva a ostatní se musí dívat. Takže tomu byl i uzpůsoben výběr představení. Téma je, že když drží pohromadě, tak se zadaří. Takže tohle jsme si říkali od prvopočátku zkoušení. Když se bude držet pohromadě, tak dobře dopadne představení. Vlastně jsme si ujasnili, že když chtějí hrát, takže musí  takhle fungovat," dodal Skopec. 

Zájemci budou mít tuto pohádku možnost opět zhlédnout po skončení letních prázdnin, kdy v sále divadelního klubu chebského divadla proběhne přibližně 10 repríz. Rozjednáno je pak rovněž miniturné mladých herců po chebských mateřských školách.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy