2002 – Cheb: Američtí vojáci z Vilsecku darovali humanitární pomoc (TV Západ)

Ze všech koutů republiky směřuje v těchto dnech do regionů postižených nedávnými ničivými záplavami rozsáhlá materiální pomoc. Vedle stovek obyvatelů Chebu poskytly obětem povodní potřebný materiál také vojáci a civilní zaměstnanci americké vojenské základny z bavorského Vilsecku, kde sídlí 1. pěší divize, jejíž vojáci v dubnu roku 1945 Cheb osvobodili.

dezinfekce

Zástupci tamní charitativní organizace nazvané Veterans of Foreign Wars manželé Kirlinovi předali chebské Farní charitě více než stokilovou humanitární zásilku. Darované oblečení pro děti i dospělé, hračky a další potřebný materiál, byly nejprve roztříděny a nové věci nyní poputují do postižených regionů. 

"My zatím posíláme do Plzně, ale kde bude potřeba, kdy bude možnost, kdy pojede auto, takže neděláme žádné rozdíly. I když patříme do Karlovarského kraje a jako charita do plzeňské Diecéze. Ale je to úplně jedno, prostě neděláme rozdíly, kde bude potřeba, kam pojede auto, tak tam se to pošle," uvedla ředitelka Farní charity Cheb Brigita Loosová. 

Část použitých věcí zůstane v Chebu, kde si je v právě dokončovaném skladu ve dvorním traktu Dukelské ulice budou moci vyzvednout klienti zdejší Farní charity a zbytek pak využijí sociálně potřební z ostatních koutů republiky. 

"Budou se posílat do Centrálního skladu Diakonie Trutnov, na Trutnovsku," upřesnila Loosová. 

Spolupráce chebské Farní charity s americkými vojáky dislokovanými v Německu ale touto zásilkou nekončí. Ještě před začátkem zimy by měla z Vilsecku dorazit použitá, především pánská obuv, o kterou je mezi klienty charity, například bezdomovci, největší zájem. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy