2001 – Žírovice: Na divadelní tábor letos dohlíží Merlin (TV Západ)

Divadelní studio Reneta františkolázeňského Domu dětí a mládeže, které v loňském roce oslavilo již 10. výročí od svého založení, pořádá i o letošních letních prázdninách v nedalekých Žírovicích tradiční dětský divadelní tábor. Úvodního turnusu tohoto populárního tábora se zúčastnila zhruba stovka dětí ve věku od 6 do 15 let.

dezinfekce

„Řekl bych, že z poloviny jsou to děti z Renety a z poloviny děti, které sem jezdí normálně z Chebu, Aše, Františkových Lázní, Karlových Varů a dokonce i z Prahy. Většinou se sem ty děti vrací. Takže více než tři čtvrtiny je staré osazenstvo, které sem jezdí rok co rok. Takže jsou již zvyklé, že to není klasický tábor,“ řekl herec ZDCH Jindřich Skopec. 

Podobně jako v předešlých letech je i tentokrát ústředním tématem 14denních pobytů v Žírovicích jedna z historických epoch. Letos vše probíhá v duchu středověkých artušovských legend, a to pod bedlivým dohledem kouzelníka Merlina. Děti v průběhu tábora postupně dostávají dílčí úkoly, za jejichž splnění pak mohou vybarvit jednu část předkresleného Grálu.

„Funguje to tak, že tady nad námi bdí kouzelník Merlin, který nás s tím seznámil a dává dětem úkoly dle těchto pověstí. Tzn. najít Excalibur, najít svatý Grál a různé cesty rytířů. Každá skupina dětí si vybrala svého rytíře za patrona a rozšiřují jeho slávu tady po žírovickém území,“ popsal Skopec. 

V průběhu letošních letních prázdnin se uskuteční ještě další dva 14denní turnusy divadelního tábora, a to konkrétně v termínech od 22. července a 11. srpna. V obou je ještě několik posledních volných míst, takže případní zájemci se mohou přihlásit na uvedeném telefonním čísle.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy