2001 – Sokolov: V zámečku jsou k vidění koláže od Lisy Gaman (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhá v prostorách sokolovského muzea výstava koláží místní výtvarnice Lisy Gaman. Kolekce několika desítek koláží je první výtvarnou aktivitou Lisy Gaman, vlastním jménem Alžběty Hromadové, která byla do této doby známá spíše jako autorka několika básnických sbírek. Vystavené koláže již na první pohled zaujmou autorčiným nevšedním viděním světa hraničícím až s určitou snovou fantastičností.

dezinfekce

„Především zachycují to, co cítí sama autorka. Jednotlivě na sebe nějak nenavazují. Je vidět i vztah ke své vnučce, kterou hodně miluje, a vůbec k životu,“ uvedla Bohumila Budínová. 

Lisa Gaman při tvorbě svých koláží často používá fotografie poodhalených lidských těl, dětí či určitým způsobem výrazných tváří. Prostřednictvím proměny lidského těla, tak vyjadřuje celou škálu života od dítěte po starce.

Právě probíhající výstava koláží, kterou si v prostorách sokolovského zámečku můžete prohlédnout až do 11. února, nebude zřejmě poslední výtvarnou aktivitou autorky. Lisa Gaman totiž začíná uvažovat o tom, že se do budoucna zaměří také na sochařskou tvorbu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy