2001 – Sokolov: V Areálu klidného stáří je obsazeno pouze 9 bytů (TV Západ)

Pouze 9 ze 17 nových bytů v prostorách první etapy sokolovského Areálu klidného stáří se ve výběrovém řízení podařilo obsadit místní radnici. O přidělení bytu přitom projevilo zájem 18 žadatelů.

dezinfekce

„Rada tyto žádosti zvážila. Prozatím schválila 9 žadatelů s tím, že o třech se bude dále ještě jednat. Musíme si prověřit některé skutečnosti,“ uvedl starosta města Karel Jakobec. 

Odmítnutí zájemci o přidělení bytu v Areálu klidného stáří nesplňovali Radou města stanovená kritéria. Mezi ty patřil např. věk žadatele nad 60 let či trvalé bydliště v Sokolově. 

„Samozřejmě, že žádost, i když možná morálně oprávněná, člověka, kterému je 53 let, aby šel do domu s pečovatelskou službou Rada neuznala,“ uvedl dále starosta. 

Radnice proto v nejbližší době vyhlásí druhé kolo přijímání žádostí o přidělení bytu. Prostory první etapy Areálu klidného stáří, jehož vybudování přišlo téměř na 20 milionů korun, mají přivítat první nájemníky seniorského věku ještě v průběhu tohoto roku. 

V současné době probíhá výstavba druhé etapy Areálu, kde kromě denního stacionáře vyroste dalších zhruba 8 bytových jednotek. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy