2001 – Sokolov: Spotřeba tepla v obecních bytech klesá (TV Západ)

Nejzajímavější informací z nedávno konané Valné hromady správce sokolovského bytového fondu společnosti Sokolovská bytová, je skutečnost, že v loňském roce došlo k dalšímu snížení spotřeby tepla nutného k vytopení jednoho metru čtverečního obytné plochy. Meziroční pokles dosáhl téměř sedmi procent.

dezinfekce

Od roku 1995, kdy město investovalo několik desítek milionů korun do instalace měřící a regulační techniky v sokolovských obecních bytech, poklesla spotřeba tepla dokonce o celých 29 procent. S rokem 1990 jsou pak současné hodnoty již téměř nesrovnatelné. Na vytopení jednoho metru čtverečního bylo tehdy potřeba zhruba dvojnásobné množství tepla v GJ. 

„Přestože občané si určitě neuvědomují, že zdražuje-li se jim sazba za teplo a kdyby nedošlo by k tomuto snížení a k instalaci měřící a regulační techniky, kterou platilo výhradně město, tak by platili přibližně o 30 %, možná dvojnásobek za teplo více,“ uvedl starosta města Karel Jakobec. 

Sokolovská bytová, která je ve 100% vlastnictví města spravovala ke konci loňského roku více než 5300 bytových jednotek. Zajímavá je ale ta skutečnost, že pouze necelých 2350 z nich bylo ve vlastnictví města. 

„Již více jak polovinu spravují pro soukromé vlastníky bytového fondu,“ dodal starosta.  

Na závěr dodejme, že hospodaření Sokolovské bytové, která zaměstnává 118 pracovníků, skončilo v loňském roce ziskem. Ten po zdanění dosáhl výše 171 tisíc korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy