2001 – Sokolov: Prevence kriminality bude zaměřena i na děti (TV Západ)

Přibližně 900 tisíc korun chce uvolnit v letošním roce sokolovská radnice na realizaci jednotlivých projektů programu Prevence kriminality. V posledních dvou letech, kdy tento program v Sokolově probíhá, došlo podle policistů k výraznému poklesu kriminality ve městě, a to hlavně díky instalaci kamerového monitorovacího systému.

dezinfekce

„Objem prostředků, který půjde v roce 2001 je výrazně nižší než ty, které šly v roce 2000 a 1999. Kamerový systém máme hotový. To byla asi největší položka programu Prevence kriminality,“ sdělil místostarosta Karel Jakobec. 

V příštím roce bude tedy instalována pouze jedna nová kamera ve Spartakiádní ulici a tím  bude dosaženo prozatím konečného počtu deseti kamer v ulicích města. Většina dalších projektů jako např. postavení horolezecké stěny v Domě dětí a mládeže či zřízení linky důvěry je zaměřena na prevenci kriminality mezi dětmi.

„Děti dostat do takového prostředí, aby se nedostaly pod vliv kriminálních živlů. Takže tento program Prevence kriminality by měl mít dopad především do budoucnosti, v současné době jen částečný,“ doplnil místostarosta Lubomír Novotný. 

Realizace všech projektů programu si vyžádá investice v celkové výši 1,6 milionu korun. Část tedy zaplatí radnice a zbylé prostředky – přibližně 700 tisíc korun, bude potřeba získat formou dotace od Ministerstva vnitra. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy