2001 – Sokolov: Klíče od rozhledny nebudou již u správce hřbitova (TV Západ)

K značnému zjednodušení přístupu na nedávno otevřenou rozhlednu na sokolovském návrší Hard dojde od začátku července. Klíče od zamčené vyhlídky budou totiž po celý den k dispozici v pouze několik metrů vzdálené vrátnici sídla společnosti Západočeská plynárenská, kde bezpečnostní agentura drží nepřetržitou službu.

dezinfekce

„Poplatek by byl 10 korun za asi půl hodiny, protože nemá význam to půjčovat na delší dobu, a na základě předložení nějakého průkazu totožnosti – občanky, pasu, čehokoliv. A protože je na vrátnici služba 24 hodin denně, tak není obava, že by se tam někdy někdo nedostal,“ sdělil místostarosta Lubomír Novotný.

U vstupu na rozhlednu se navíc objeví informační cedule, která zájemce upozorní, kde si klíče mohou vyzvednout. Mimoto budou o vybraných víkendech na rozhledně držet službu  členové Českého klubu turistů, takže vyhlídka bude odemčená. Sokolovská radnice takto zareagovala na kritiku veřejnosti, které se nelíbila skutečnost, že klíč od uzamčené rozhledny si lze vyzvednout pouze v určitých hodinách v kanceláři nedalekého městského hřbitova. 

„Protože na hřbitově, kde jsou klíče k dispozici není sobotní, nedělní služba žádná. Tam nikdo není. Kdežto na vrátnici plynárny je služba 24 hodin denně celý týden,“ uvedl dále místostarosta. 

Zrekonstruovaná rozhledna na Hardu byla pro veřejnost slavnostně otevřena 26. dubna letošního roku. Její obnova přišla na 1,5 milionu korun, přičemž Ministerstvo pro místní rozvoj přispělo dotací ve výši jednoho milionu a zbývajících 500 tisíc pak zaplatila sokolovská radnice. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy