2001 – Sokolov: Čtenářský maraton měl nejen u dětí velký úspěch (TV Západ)

Přibližně 350 žáků, rodičů i učitelů se zapojilo do dvoudenního čtenářského maratonu, který uspořádala sokolovská 2. ZŠ. Maraton se uskutečnil u příležitosti Dne mateřského jazyka, který byl UNESCem vyhlášen na 21. únor letošního roku. Každý z účastníků maratonu četl tři minuty z knihy Vojtěcha Steklače – Bořík, Bohoušek a spol. a po skončení limitu předal knihu dalšímu.

dezinfekce

„Vybrali jsme tuto knihu, protože si myslím, že je přijatelná jak pro žáky 1. stupně, tedy menší, tak poté si tam najdou i své žáci starší, tedy 2. stupně a třeba i jejich rodiče, kteří přicházeli číst v odpoledních hodinách, nebo i kantoři,“ uvedla organizátorka maratonu Andrea Klugová. 

Sokolovská 2. ZŠ s rozšířenou jazykovou výukou uspořádá v průběhu letošního roku, který Rada Evropy vyhlásila Evropským rokem jazyků, ještě několik dalších podobně zaměřených akcí. Pro zajímavost jmenujme soutěž v německém jazyce, která bude umístěna na internetových stránkách školy, recitační soutěž Recitáda či jazykový jarmark. Velký ohlas čtenářského maratonu signalizuje, že nezájmu ze strany dětí se organizátoři určitě obávat nemusí. 

„V současné době samozřejmě mezi hlavní zájem patří počítače, různé hry. Myslím si ale, že ohlas u žáků tato akce má, zvlášť, když přišli v odpoledních hodinách i s rodiči,“ uvedla dále Klugová. 

Zájemců o předčítání se v průběhu obou dnů, v nichž se čtenářský maraton uskutečnil, dostavilo tolik, že kolaps akci určitě nehrozil a na všechny se dokonce ani nedostalo. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy