2001 – Sokolov: Agresor sebral policistovi služební zbraň (TV Západ)

Do rvačky s policisty se v sokolovské herně Fanda pustil 8. ledna v nočních hodinách 32letý muž. Značně podnapilý násilník nedlouho předtím rozbil skleněné výplně výloh a plastovou výplň dveří u sběrny Sazky v Alšově ulici. Z místa činu poté zamířil do zmíněné herny, kde ho zanedlouho nalezla policejní hlídka a vyzvala ho k následování na obvodní oddělení k podání vysvětlení.

dezinfekce

„Muž odmítl výzvě vyhovět. Při pokusu o předvedení se aktivně bránil. Policisty fyzicky napadl ranami dlaní a posléze vytrhl jednomu z policistů z pouzdra služební zbraň, kterou ho udeřil do hlavy,“ popsala událost tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Přestože jeden z policistů utrpěl zhmoždění hlavy nad pravým uchem a druhý řeznou ránu na dlani, podařilo se jim nakonec agresivního výtržníka zpacifikovat a následně ho převézt na místní protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. 

„Vyšetřovatel muži sdělil obvinění pro trestné činy loupeže, útoku na veřejného činitele, poškozování cizí věci a výtržnictví,“ dodala Kašparová.

Obviněnému muži tak nyní hrozí pobyt za mřížemi na dobu dvou až deseti let.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy