2001 – Ostroh: Hrad Seeberg se o víkendu ocitl ve středověku (TV Západ)

Hrad Seeberg v Ostrohu u Františkových Lázní zažil o uplynulém víkendu dvoudenní výlet do středověku. V rámci akce nazvané Vítejte ve středověku byl v sobotu i v neděli pro návštěvníky hradu připraven bohatý celodenní program.

dezinfekce

„Je to zaměřené na středověk. Dá se ale říci, že trochu volněji. Je to spíše pro určité odlehčení, aby se divák pobavil, a to nejen vystoupením šermířů. Rodiče s dětmi mohou vidět pohádky, ochutnat medovinu či si koupit nějakou keramiku. Není to přesně vyhraněný středověk, ale jaksi volné téma, do kterého se vejde i něco navíc, něco jiného,“ uvedl kastelán hradu Ivan Doležal.  

Po oba víkendové dny mohli všichni příchozí zhlédnout vystoupení skupiny historického šermu Rytíři Černé věže, Dračí dech a Discordia. Pro nejmenší návštěvníky hradu pak byla připravena čapkovská pohádka Povídání o pejskovi a kočičce v podání chebských herců. 

Na Seebergu ale nechybělo ani menší historické tržiště s ukázkami uměleckých řemesel, vystoupení skupiny historické hudby Arca music či žonglérský program členů loutkového divadla Kaše a párek. 

Dvoudenní výlet do středověku byl součástí bohatého letního programu, který o těchto prázdninách na Seebergu probíhá. 

„Hrad je sám o sobě zajímavý a kromě běžné prohlídky, kterou návštěvník může vidět prakticky po celou sezonu, chceme hrad oživit i různými akcemi, aby zde mohl např. vidět středověké dny, sochařské sympozium – jak sochaři vytvářejí různé dřevěné sochy. Bylo tady také i odpoledne v country stylu, hrnčířský víkend, kde návštěvníci měli možnost vidět práci na hrnčířském kruhu a spoustu zajímavé keramiky,“ vyjmenoval proběhlé akce kastelán. 

Přestože Seeberg patří mezi menší historické památky, takže např. hradu v Lokti nemůže svojí návštěvností konkurovat, podařilo se organizátorům akce Vítejte ve středověku na hrad v průběhu víkendu přitáhnout zhruba tisícovku nakonec spokojeně odcházejících návštěvníků.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy