2001 – Horní Hraničná: Psí útulek nabízí Hotel pro psy (TV Západ)

Pět set šedesát sedm tisíc korun stál město Cheb v loňském roce provoz útulku pro opuštěné psy v Horní Hraničné. Náklady na jeho provoz tak poklesl přibližně o 200 tisíc korun oproti roku 1999, kdy ještě činnost útulku smluvně zajišťoval dr. Mára. Podstatné snížení ovšem nemělo vliv na kvalitu poskytovaných služeb. Loni naopak došlo k dovybavení jednotlivých kotců a k vybudování deseti výběhů.

dezinfekce

„Já bych viděl jako rozhodující dva faktory. Jedním faktorem je, že jeden ze zaměstnanců psího útulku je pracovník, který je na civilní službě. Tzn., že nemá žádné mzdové náklady. To je jedna část úspor. Druhá část úspor spočívá v tom, že se v posledním roce lépe dařilo psy umisťovat,“ popsal Pavel Vanoušek. 

V minulosti byl útulek s kapacitou pro 35 psů často přeplněn. V loňském roce zde ale díky aktivitě současného personálu a masivní inzertní kampani pobývalo v průměru 20 pejsků. V době naší návštěvy dokonce pouhých 14. Volná kapacita útulku tak umožňuje rozšíření nabízených služeb. 

„Psí útulek slouží jako hotel pro psy. Ten, kdo někam jede, tak ho tam může dočasně umístit. Takže i tato služba je poskytována. Možná by měla být také propagována,“ naznačil starosta Václav Jakl. 

Za loňský rok útulek v Horní Hraničné poskytl dočasný azyl celkem 216 psům a z nich se 201 dočkalo nového majitele.  Potěšitelné je také to, že žádný z pejsků, který se momentálně v útulku nachází, zde nepobývá déle než jeden rok, což dříve často nebývalo pravidlem. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy