2001 – Cheb: Zahájení turistické sezóny nepřálo počasí (TV Západ)

V sobotu 2. června se uskutečnil již třetí ročník slavnostního zahájení turistické sezóny. Všechny pozvané hosty, mezi nimiž nechyběl ani japonský velvyslanec Hiroto Ishida, přivítal ve Valdštejnské obrazárně chebský starosta Václav Jakl.

dezinfekce

„Nicméně v našem městě vzniká tradice, prostřednictvím které chceme dát našim zahraničním sousedům, Evropě i celému světu najevo, že chceme být městem otevřeným, pohostinným, městem, kterému na jeho návštěvnících záleží,“ uvedl starosta. 

Všichni pozvaní hosté neopomněli zdůraznit velké množství historických památek, které může Cheb turistům nabídnout. Město podle nich navíc v poslední době výrazně vzkvétá a snaží se svůj turistický potenciál konečně naplno využít. 

„Protože město Cheb je takovou vstupní branou do našeho regionu. Takže, já jsem velmi potěšen, že cestovní ruch je jednou z priorit a že se začíná u vás takto oslavovat a vítat. Protože, jak říkám, jste vstupní brána Karlovarského regionu,“ uvedl dále Josef Pavel.   

Poté se již centrum oslav přesunulo na náměstí Krále Jiřího, kde nejprve vystoupili se svým programem herci Západočeského divadla. Po následujících oficialitách byla letošní turistická sezóna starostou města prohlášena za zahájenou. 

V bohatém kulturním programu se pak na připraveném pódiu vystřídala celá řada známých jmen – kupříkladu kapela Doktor Swing hrající hudbu ve stylu 30. a 40. let či držitelka loňské výroční ceny Akademie populární hudby zpěvačka Anna K se svým bandem. Jedinou vadou na kráse letošního zahájení turistické sezóny se tak stalo nepříznivé počasí, které se při této akci pomalu stává již tradicí. Díky neustávajícímu dešti si nakonec našly cestu na chebské náměstí necelé tři stovky diváků.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy