2001 – Cheb: V G4 je k vidění krásná barevnost Sicílie (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhá v chebské galerii G4 výstava nazvaná FotoSafari Sicílie 2000. Výstava představuje více než stovku fotografií dvanácti českých autorů žijících v převážné většině v Západních Čechách. Fotografie vznikly v červnu loňského roku v průběhu pracovní dílny na Sicílii.

dezinfekce

Fotografická dílna se podobně jako ty předcházející v Bretani a Normandii tematicky zaměřila na čtyři hlavní okruhy, a to na krajinu, architekturu, lidi a akty.

„Mimoto byla vytvořena taková malá témata, která měla dotvářet jakousi atmosféru Sicílie. Byla to témata jako psi, kočky, děti, hračky apod.,“ řekl ředitel galerie Zbyněk Illek. 

Pravidelné návštěvníky galerie určitě překvapí skutečnost, že převážná většina vystavených fotografiích je vyvedena v barvě. G4 se totiž při svých výstavách v drtivé většině případů zaměřuje na prezentaci černobílých fotek. 

„Barevnost Sicílie je tak zvláštní, že jsme právě z tohoto důvodu připravili větší část fotografií v barvě. Myslím si, že to nebylo na škodu, protože si fotografové vyzkoušeli, jak těžké je s tou barvou pracovat,“ poznamenal dále k výstavě Zbyněk Illek. 

Právě probíhající výstavu FotoSafari Sicílie 2000 si můžete přijít prohlédnout až do 29. ledna tohoto roku.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy