2001 – Cheb: Union porazil Bolevec 3:0 (TV Západ)

Ve 12. kole oblastního přeboru hostili fotbalisté Unionu soupeře ze spodních pater tým Bolevce. Po vítězství 2:0 v předešlém utkání na hřišti Toužimi, chtěli naplno bodovat i v tomto duelu.

dezinfekce

Zápas se hrál za neustávajícího deště a podmáčený trávník téměř znemožňoval kombinaci. Domácí přesto utkání zahájili náporem a již v 11. minutě z pravé strany nebezpečně vystřelil Čížek. O devět minut později se v obrovské šanci objevil Bolevce März, ale z několika kroků nastřelil pouze padajícího gólmana Šmejkala.  

V minutě pětadvacáté přišel klíčový moment celého utkání. Hostující obránce Kučera vyrazil míč směřující do brány rukou, takže uviděl červenou kartu a nařízený pokutový kop Švajner s přehledem proměnil. 

Do konce první půle si domácí vytvořili ještě několik gólových šancí, ale když Švehla po rohovém kopu netrefil v dobré pozici míč a Slámova střela po pěkné kombinaci těsně minula bránu, odcházelo se do kabin za stavu 1:0. 

Ve druhé půli byla převaha domácích ještě výraznější. V 53. minutě se po rohovém kopu objevil zcela osamocený Švajner, kterému ale hlavička nesedla. O tři minuty později odvážně vnikl do šestnáctky Čížek, přihrál Slámovi, ale jeho střelu brankář Sloup bravurně vyrazil. 

Chvíli na to zahrozili také hosté. Šmejskal měl plno práce s Greifovo přímým kopem z dobrých 30 metrů a Švajnerův nepovedený odkop po následném rohu naštěstí na horní síti domácí brány. 

V 64. minutě kopal Union po stažení Bauera v pokutovém území druhou penaltu a Švajner se ani tentokrát nemýlil. 

Deset minut před koncem zápasu se tři stovky promrzlých diváků dočkali bodů ze hry když se po Čížkově centru pěkně terfil hlavou Sláma. 

V posledních minutách utkání měli domácí ještě dvě slibné šance. Švajnerova hlavička ale těsně minula bránu a Švehlovu střelu z deseti metrů brankář Sloup vyrazil na roh, takže stav 3:0 vydržel až do závěrečného hvizdu. 

Poslední podzimní domácí utkání sehrají fotbalisté Unionu v neděli 11. listopadu, kdy od 14 hodin hostí soupeře z Malesic. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy