2001 – Cheb: Registrace autorádií má odradit zloděje (TV Západ)

Jedním z nejčastějších objektů zájmu zlodějů při vykrádání motorových vozidel se stávají již tradičně autorádia. Chebské okresní policejní ředitelství se proto od počátku letošního roku rozhodlo zařídit jejich bezplatnou evidenci.

dezinfekce

Díky registraci bude možno odcizené autorádio lehce identifikovat mezi policisty zabavenými věcmi či při kontrolách v bazarech. Celá akce by měla mít také preventivní charakter. Každý majitel autorádia totiž obdrží dvě samolepky, které si nalepí na boční skla dveří vozidla.

„Zároveň to bude takové varování všem zlodějům, aby si dali pozor, protože my toto autorádio, které chtějí ukrást či již ukradli, máme registrováno,“ uvedl tiskový mluvčí chebské policie Václav Vrba. 

Evidenční lístek si může každý zájemce o začlenění do databáze vyzvednout na kterémkoliv oddělení policie v chebském okrese. Poté již vyplní pouze SPZ vozidla a výrobní číslo, typ a značku autorádia. 

„Bylo by velice dobré, aby si k autorádiu každý přinesl i průkaz původu – nějaké doklady o jeho koupi. Samozřejmě, když doklad mít nebude, protože rádio bude starší, nic se nestane. Zaregistrujeme i toto,“ uvedl dále Vrba. 

Zloději se při vykrádání automobilů velice často zaměřují také na vozidla zahraničních turistů. Chebští policisté se proto při přípravě evidence obrátili na své německé kolegy a díky vzájemné spolupráci si své autorádio budou moci zaregistrovat také motoristé ze sousedních příhraničních oblastí.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.01.2021 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy