2001 – Cheb: Radnice dá na zlepšení čistoty města 1,7 milionu (TV Západ)

Ještě v průběhu letošního roku chce chebská radnice realizovat některá opatření, která by měla přispět ke zlepšení čistoty v ulicích města. Z nedávno provedeného průzkumu veřejného mínění v rámci projektu Občan a radnice či z právě dokončené studie cestovního ruchu totiž vyplývá, že tento problém považují za jeden z nejpalčivějších jak místní občané, tak návštěvníci Chebu.

dezinfekce

Radnice proto již pro letošní rok uvolnila na realizaci některých opatření vzešlých z projektu Občan a radnice, která by měla přispět ke zlepšení čistoty ve městě, přibližně 1 milion 700 tisíc korun.  

Letos by tedy mělo dojít k rekonstrukci stávajících a výstavbě nových stanovišť a přístřešků na kontejnery, k umístění většího počtu odpadových nádob do rekreačních oblastí v okolí Chebu. Ke zvýšení četnosti sekání trávy na pozemcích města či ke zlepšení údržby okrasných dřevin a likvidaci náletů. 

Dohlížet na naplňování jednotlivých opatření i přicházet s novými podněty by mělo zhruba 15 členů pracovních skupin, kteří jednotlivé projekty navrhli a nyní chtějí vytvořit poradní komisi Rady města.

„Museli jsme také ale i zdůvodnit, proč některá opatření nejdou ze strany města plnit. Město má své kompetence přesně dané. Některé náměty, které pracovní skupiny navrhly, jsme nemohli uskutečnit,“ vysvětlil starosta Václav Jakl. 

Díky omezeným kompetencím města se nepodařilo např. realizovat záměr, aby město do kupních smluv při prodeji domu zakomponovalo povinnost nových majitelů zajistit dostatečný počet odpadových nádob. Občané také bezúspěšně požadovali, aby radnice zabránila dovozu odpadků ze sousedního Německa či zorganizovala pravidelné úklidy města. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy