2001 – Cheb: První Rockfest měl velký úspěch (TV Západ)

V sobotu 28. dubna si v chebském městském kulturním středisku dali sraz příznivci tvrdé muziky. Ve velkém sále se totiž uskutečnil první chebský Rockfest.

dezinfekce

Rockovým fanouškům se představili místní kapely jako např. Pandemia, Blackmailers, Plectrum, Short Time a jako host pak pražští Disorders. 

„Domluvili jsme se s kluky z Pandemie a s ostatními, že něco vymyslíme. A tak jsme vymysleli, že uděláme tento festival. Pozvali jsme celý okres – všechny kapely, co zde fungují celá léta, které vydržely i přes problémy, co jsou obvyklé – nejsou zkušebny, nejsou peníze, odcházejí lidé atd., a tak jsme udělali toto. Moje kapela vydržela. Jedeme. Tak jsem řekl, že to uspořádáme,“ uvedl pořadatel Roskfestu a zároveň člen skupiny Blackmailers Václav Šmejkal.

Chebští Blackmailers vystoupili v nové sestavě, která s sebou přinesla také změnu stylu. Už to není ortodoxní thrash, ale díky nepřeslechnutelným vlivům punku a hardcoru se z Blackmailers stává téměř crossoverová kapela. Nové skladby by měly v krátké době vyjít na druhé desce skupiny nazvané Krysí svět. Hlavní hvězdou večera ale byla místní Pandemia, která v Chebu vystoupila po téměř dvou letech. Během této doby stačila absolvovat tři evropská turné, během nichž se na pódiu potkala s takovými veličinami metalové scény jako jsou Death, Kreator, Napalm Death nebo Sodom.

„Během podzimu budeme ve studiu nahrávat druhou desku, a to ještě pro americkou Lost Disciple Records, se kterou máme smlouvu na dvě desky. Deska by měla vyjít někdy napřesrok,“ řekl za Pandemii Jarda Friedrich. 

To, že je absence podobných koncertů v Chebu opravdu citelná, potvrdil slušně zaplněný sál kulturního střediska. Pro všechny fanoušky rockové hudby je určitě dobrou zprávou, že v období letošních Vánoc by se mělo uskutečnit již druhé pokračování chebského Rockfestu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy