2001 – Cheb: Příprava studií pro revitalizaci Poohří a Parku Egrensis (TV Západ)

V průběhu letošního roku by měly být vypracovány studie proveditelnosti dvou významných projektů, a to Parku Egrensis a revitalizace chebské městské části Poohří. O financování obou studií se rovným dílem podílí město Cheb a Evropská unie prostřednictvím fondu malých projektů Phare.

dezinfekce

Projekt Park Egrensis počítá s kulturním a turistickým propojením Chebu se sousedním německým městem Waldsassen. Celý projekt, v jehož rámci má např. na česko-německé hranici vzniknout přírodní muzeum, bude realizován v průběhu více let a jeho náklady se odhadují v řádu sta milionů korun. 

„ V rámci projektu by mělo dojít k opravě řady kulturních památek, k revitalizaci krajiny, vybudování dopravních spojů – cyklistických stezek, a to jak na území Německa, tak na území ČR,“ uvedl Pavel Vanoušek. 

Studie proveditelnosti revitalizace Poohří by měla odpovědět především na to, jakým způsobem bude tato městská část využita. Předpokládá se, že Poohří bude mít spíše rekreačně sportovní charakter. Ale možné je také jeho využití pro bytovou výstavbu. 

„Otázka je, zda tento prostor otevřít pro bydlení, víte, že v Koželužské ulici máme dva objekty, které, když s tím něco nezačneme rychle dělat, tak by zchátraly úplně,“ dodal Vanoušek.  

Obě studie proveditelnosti vypracuje na základě výběrového řízení chebský Ateliér 69. Náklady na jejich realizaci by měly podle předpokladu přesáhnout částku dvou milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy