2001 – Cheb: Při rekonstrukci byla nalezena socha Nepomuckého (TV Západ)

Již třetí chebské školní hřiště s umělým povrchem, tentokrát s umělou trávou, bylo 21. června slavnostně otevřeno na 4. ZŠ v Hradební ulici. Slavnost svým vystoupením zpestřily mažoretkové soubory Berušky a Motýlci, které právě při této škole nacvičují a v nichž působí čtyř až desetileté tanečnice.

dezinfekce

„Hřiště bylo rekonstruováno postupně. Bylo tam více etap. Kdyby se sečetly veškeré náklady, tak je to více než 3,5 milionu korun,“ sdělil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Víceúčelový prostor za budovou školy se může pochlubit polytanovou trojdráhou pro sprintery a hřištěm pro míčové hry s umělou trávou. K pobytu na zdravém vzduchu jsou pak určeny dřevěné prolézačky, pingpongové stoly a přístřešky pro školu v přírodě. 

V průběhu rekonstrukčních prací se navíc podařilo objevit i historicky cennou sochu Jana Nepomuckého, jež byla do této doby ukryta pod vrstvami zeminy.

„Ještě tam zbývá provést doúpravu některých asfaltových ploch. To by mělo být provedeno v tomto a v příštím měsíci,“ sdělil dále místostarosta. 

Po skončení zkušebního provozu se počítá s odpoledním a víkendovým zpřístupněním hřiště pro veřejnost podobně jako na ostatních školách. Chebská školská sportoviště jsou totiž již dva roky ve volném čase veřejně přístupná. Na pořádek a bezpečnost zde dohlížejí radnicí placení správci. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy