2001 – Cheb: Na akci Týden knihoven se vázaly provázky (TV Západ)

Na zahájení již 5. ročníku Týdne knihoven uspořádaly v pondělí 8. října také chebské knihovnice Provazkiádu. V průběhu této celorepublikové akce, která měla podtitul Podej ruku knihovně, lidé navazovali půlmetrové provázky, které měly symbolizovat spojené lidské ruce.

dezinfekce

„Já se přiznám, hlavní smysl je, aby na sebe knihovny upozornily. Čtenáři je znají, tak hlavně nečtenáře, sponzory, zřizovatele, média,“ prozradila Marie Mudrová. 

Symbolicky první provázek přišel na chebskou pěší zónu navázat starosta města Václav Jakl. Chvíli po něm přišel knihovnu podpořit i přednosta Okresního úřadu Michael Karas. Pracovnice knihovny připravily dostatek půlmetrových provázků také pro náhodné kolemjdoucí či pro ty, kteří ho pouze zapomněli doma. 

Velký zájem celá akce vzbudila především mezi dětmi, které vydatně přispěly k zamýšlené rekordní délce navázaných provázků.

„Sleduje to i agentura Dobrý den z Pelhřimova. Takže pokud by výsledek byl nějaký zajímavý a navázaly se kilometry provázku, tak by to byl možná i zápis do knihy rekordů,“ dodala Mudrová.

Po skončení dvouhodinové akce nakonec chebské knihovnice napočítaly 897 navázaných provázků. Vůbec nejlepšího výsledku mezi všemi 98 zúčastněnými městy z celé republiky dosáhla knihovna v nedaleké Skalné, kde se do akce podařilo zapojit dokonce i účastníky autobusových zájezdů na místní hrad. Zdejších téměř 1300 provázků se tak výrazně podílelo na zhruba 9km délce výsledného symbolického celorepublikového provazu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy