2001 – Cheb: IntrStory – hra o generačním konfliktu (TV Západ)

Divadelní studio Reneta františkolázeňského Domu dětí a mládeže ve spolupráci se Západočeským divadlem v Chebu uvedlo v průběhu května premiéru studiového představení IntrStory, které již tradičně vzniklo pouze pro tento dětský divadelní soubor.

dezinfekce

Tentokrát se ale ve hře nesetkáte se smíšenou skupinou chlapců a dívek, jak bylo dříve zvykem, ale výhradně s mladými děvčaty ve věku od 13 do 20 let. Příběh IntrStory se totiž odehrává na dívčím internátě, kam přichází nová mladá učitelka se svou sestrou a kde se setkává se šikanou, krádežemi, dvoutvářností a protekcí. 

„Hra je o tom, jak děti vychováváme, jaké je chceme mít a jaká je vina na tom, že je nemáme takové, jaké si je představujeme třeba někdy,“ poodhalila autorka úprav a nastudování Eva Navrátilová. 

Toto představení, kde jde především o generační konflikt upravila a nastudovala členka činohry Západočeského divadla Eva Navrátilová, které režijně vypomohl její manžel Antonín Navrátil. V roli ředitelky internátu se pak v IntrStory objevuje další známá chebská herečka Jarmila Šimčíková.

„Především je to pro 2. stupeň ZŠ a pro střední školy. Velice ráda bych ale, kdyby to představení viděli i rodiče, protože si myslím, že i jim to má co říci,“ dodala Navrátilová. 

Celá hra je z podstatné části protkána písničkami. Hudební spolupráci poskytl studiu Reneta herec chebského divadla Jindřich Skopec, který pro IntrStory napsal výraznou hiphopovou muziku. 

„Tak rapová či hiphopová muzika, nevím, moc se v tom nevyznám. Ta v IntrStory vznikla proto, že ta muzika měla být vyloženě současná a aby byla blízká holkám, co to hrály s tím, že to budou hrát pro své vrstevníky. A za druhé, protože pop není mým oblíbeným žánrem. Tak, že bych ho ani nikdy nedělal. Takže jsem dělal tuto muziku, která vycházela z nich s tím, že holky i tu muziku poslouchají a tak jí dobře i vnímají,“ vysvětlil Jindřich Skopec. 

Představení dětského divadelního souboru Studia Reneta IntrStory bude znovu uváděno po skončení divadelních prázdnin, tedy od září, kdy se bude v pravidelných termínech hrát v divadelním klubu naproti hlavní budově Západočeského divadla v Chebu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy