2001 – Cheb: Drzost zlodějů v kempech nezná mezí (TV Západ)

V průběhu letní turistické sezony jsou policisté nuceni zabývat se také trestnou činností, s níž se v jiných obdobích roku nesetkávají. Snadnou kořistí se pro zloděje totiž stávají nezajištěné stany v řadě místních kempů a tábořišť. Pachatelům krádeží většinou stačí pouze rozepnout zip. I v případě, že se ale majitel stan pokusí zajistit kupříkladu zámkem, si nenechavci vědí rady. Neváhají nožem rozříznout stěnu a poté si odnesou vše, co zde najdou.

dezinfekce

„Za posledních deset let zloději odcizili v kempech na Chebsku věci za více než 800 tisíc korun,“ spočítala tisková mluvčí chebské policie Radka Růžičková. 

Policisté, kteří krádeže vyšetřují jsou často překvapeni tím, co všechno lidé ve stanech nechávají. Skupině německých turistů se např. v kempu u Jesenické přehrady ze stanu ztratil magnetofon a videorekordér. Často překvapující je také drzost zlodějů, kteří neváhají vykrást i stan, ve kterém spí lidé. Dva takovéto případy, u nichž škoda přesáhla 50 tisíc korun, již letos chebští policisté rovněž evidují. 

„Při pátrání po pachatelích narážejí policisté na skutečnost, že v kempech je velký pohyb lidí a tudíž nikdo cizí není vůbec nápadný,“ vysvětlila Radka Růžičková.

Dopadnout pachatele krádeží se proto policistům podaří jen výjimečně. Z padesáti případů, které se staly za poslední roky, se podařilo objasnit pouhé tři. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy