2000 – Sorkov: Den stavbařů zpestřila zabijačka (TV Západ)

V sobotu 14. října uspořádalo sdružení stavebních firem Chebska nazvané Chefiss v rekreačním zařízení v Sorkově oslavu Dne stavbařů. Pod sdružení Chefiss spadá 24 stavebních společností z Chebska, které zaměstnávají přibližně tisíc pracovníků a jejichž roční obrat již přesahuje jednu miliardu korun. Po několika hubenějších letech totiž v poslední době dochází na Chebsku k oživení stavební výroby.

dezinfekce

„Dochází zcela určitě k oživení. Jsou zde první vlaštovky jako výstavba – příprava průmyslového parku, kde se samozřejmě očekává vytvořením zóny i vznik možnosti příchodu nových investorů a tím i nějaké možnosti stavebních činností pro naše stavební firmy,“ sdělil předseda Chefissu Petr Vorel. 

Součástí akce byla také výstava prací žáků Integrované školy a střední odborné školy. 

„Naším cílem je zabezpečovat kvalifikovanou a komplexní přípravu pro práci v oboru stavebních firem. Velký důraz přitom klademe právě na vytváření praktických dovedností. Proto si myslím, že spolupráce se stavebními firmami Chefiss, které představují jakousi špičku u nás v oblasti, je pro nás velice důležitá,“ řekl ředitel Střední odborné školy Cheb Jaroslav Rubáš.

Nejlepší výrobky či projekty studentů obou chebských škol byly oceněny hodnotnými dárky, které předal předseda sdružení Chefiss Ing. Petr Vorel. Zpestřením oslavy Dne stavbařů byla také ukázka tradiční české zabijačky. A protože Integrovaná škola vychovává kromě zedníků, pokrývačů či klempířů také budoucí řezníky, mohli zde její žáci v praxi ukázat, co vše se již v lavicích naučili. 

„Dnes se zde podílíme i na organizaci. Máme zde naše žáky řezníky, takže jsme tu zorganizovali zabijačku. Děláme tady prodej občerstvení, co zde je. Dále děláme i organizátory sportovních soutěží s našimi učiteli. Takže jsme tu zapojeni velmi hojně - tak jako vždy, když spolupracujeme s Chefissem,“ uvedl ředitel Střední integrované školy Cheb Jan Kot. 

Pro sportovně založené stavaře bylo připraveno několik soutěží. Zájemci si mohli vybrat mezi nohejbalem, stolním tenisem a vrhem polenem. Většina sportovců byli ryzí amatéři a proto výsledky nebyly tím nejdůležitějším. Na prvním místě tentokrát totiž stála dobrá zábava. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy