2000 – Sokolov: 1. MŠ usiluje o právní subjektivitu (TV Západ)

Od počátku července tohoto roku se má sokolovská 1. MŠ sídlící v ulici Pionýrů stát prvním předškolním zařízením ve městě, které získá právní subjektivitu. Městská Rada proto již schválila zřizovací listinu a příkazní smlouvu, jež tuto změnu umožní. Po 1. červenci bude moci školka samostatně hospodařit s penězi získanými z městského rozpočtu a rovněž ze státní kasy. Nejviditelnější změnou však bude nová koncepce práce s malými dětmi.

dezinfekce

„Tato koncepce, předpokládám, že by měla přinést jednak volnost v rozhodování dětí. Děti by si poté mohly vybrat podle svých přání a představ, co budou chtít dělat,“ uvedla ředitelka 1. MŠ Alena Machulková.

Každý den si dítě bude moci samo vybrat, jakému druhu zábavy se chce věnovat a podle toho bude zařazeno do příslušné třídy. Jeden den tedy může malovat, druhý den se věnovat zpívání, třetí pohybovým aktivitám apod. Důležitý je pro vedení školky fakt, že chystané změny mají podporu ze strany jak kolektivu zaměstnanců, tak i rodičů. Již nyní se může 1. MŠ pochlubit jednou výjimečností. V oblasti Sokolovska je totiž zaznamenán zvýšený výskyt nemocí horních cest dýchacích a proto do zařízení pravidelně dochází zdravotní sestra. 

„Každý den dochází na školu zdravotní sestra, která s dětmi provádí jednak masáže, dechová cvičení a inhalace. Nyní jsme přibrali i biolampu – po dohodě s rodiči,“ dodala Machulková.

Vedení školky doufá, že získání právní subjektivity přinese další zkvalitnění podmínek jednak pro samotné děti, ale i pro kolektiv zaměstnanců.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy