1999 – Cheb: Ztráty a nálezy evidují i rarity (TV Západ)

Typické předměty, které lidé často ztrácí, jako jsou části oblečení, tašky, klobouky či deštníky, ale i kožený toulec se šípy a dvě mufloní lebky s parohy čekají na své majitele ve Ztrátách a nálezech na Městském úřadě v Chebu. Nejcennější věcí, která se zde za poslední roky objevila, byla peněženka se 6 tisíci korunami. V současné době zde naleznete pouze peněženky prázdné nebo max. s pár drobnými.

dezinfekce

„Pokud nám jsou věci odevzdány buď policií nebo občany, uschováváme je jeden rok. Do jednoho roku se o ně může jejich vlastník přihlásit. V případě, že se nepřihlásí, připadají potom státu. Předáváme je Okresnímu úřadu a ten je prodává, dostávají se do majetku státu,“ vysvětlil Václav Sýkora.

Největší část skladu zabírají věci, které lidé zapomenou ve vlacích či na nádražích. Seznam uschovaných předmětů je k nahlédnutí na informačních tabulích městského úřadu a rovněž i na chebských stránkách na internetu. Věci předané Okresnímu úřadu nejčastěji končí v prodejnách s použitým zbožím a některé využitelné nálezy jako jsou např. kola, bývají předány do dětských domovů či podobných zařízení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy