1999 – Cheb: V GVU jsou k vidění ilustrace k pohádkám (TV Západ)

V současné době probíhá v chebské Státní galerii výtvarného umění výstava nazvaná Z české pohádkové ilustrace. Je určena především nejmenším návštěvníkům. Pracovníci galerie připravují nejrůznější akce pro děti po celý rok.

dezinfekce

„Je to především cyklus pravidelných návštěv, které pořádáme především pro základní školy od prvních do devátých tříd. Cyklus se opakuje pravidelně každý rok. Kromě toho pořádáme každý rok pro děti soutěž. I v příštím roce budeme v únoru vyhlašovat novou. Téma si zatím necháváme jako překvapení,“ sdělila Etela Laňková. 

Právě probíhající výstava představuje originály pohádkových ilustrací českých malířů a malířek. Jsou zde zastoupeny obrazy předních výtvarníků jako je např. Eva Bednářová či Jiří Trnka. Jedná se o ilustrace k pohádkám různých evropských i asijských či afrických národů. Děti platí vstupné pouze 5 korun a na konci prohlídky dostanou ještě volnou vstupenku na kteroukoli výstavu do chebské galerie. Dětské ilustrace si mohou návštěvníci prohlédnout až do 28. listopadu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy