1999 - Cheb: Setkání dětí na Jesenici (TV Západ)

Společného kempu u chebské přehrady Jesenice se zúčastnily děti patnácti škol z obou stran hranice. Čeští a němečtí pedagogové zde měli na starost celkem 150 účastníků tábora. Akce je součástí vzdělávacího projektu Euregia Egrensis.

dezinfekce

Příjemný týden strávila na Jesenici mládež ze Skalné, Hranic, Boru u Tachova, Karlových Varů a některých německých měst. Hlavním organizátorem celé akce je 6. ZŠ v Chebu.

„Ano, je to akce, které se zúčastnily základní školy čtyř zemí – Bavorska, Durynska, Saska a Čech, v projektu na spolupráci, který se jmenuje Das eigener auf fremden erkennen, v češtině V cizím poznáváme vlastní, a to je vlastně i cílem tohoto setkání,“ doplnila Monika Friedrichová, učitelka 6. ZŠ a hlavní organizátorka setkání.

Během pětidenního pobytu se uskutečnila celá řada zajímavých akcí. Kromě výletů do okolních měst, to bylo např. malování na chodníky v chebském centru a výstava dětských prací na náměstí Krále Jiřího. Při této příležitosti přišel účastníky tábora pozdravit starosta města Ing. Václav Jakl, kterému děti Základní školy z durynského Thiebergu předvedly svoji téměř bezchybnou češtinu. 

Zmíněný projekt funguje u nás i v Německu již dva roky a naplňuje základní myšlenku Euregia Egrensis – odstranění umělých hranic mezi lidmi.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy