1999 – Cheb: Ředitelem divadla se stal Miloš Růžička (TV Západ)

Novým ředitelem Západočeského divadla v Chebu se stal Miloš Růžička. Od loňského léta byl v čele městského kulturního střediska. Nastupující šéf stálé scény by rád provedl některé změny v zaměření divadla.

dezinfekce

„Aby bylo garantem kulturního a společenského dění ve městě, zvláště v prezentaci města,“ uvedl nový ředitel divadla Miloš Růžička. 

Nový ředitel divadla vzešel z výběrového řízení, které se uskutečnilo 6. září v prostorách městského úřadu. Před komisi, ve které zasedli kromě zástupců radnice také divadelní odborníci z pražské DAMU a Divadelního ústavu, předstoupilo celkem 6 kandidátů. Mezi nimi nechyběl např. odvolaný ředitel František Hromada nebo jeho předchůdce Jaroslav Vlk. Z hlasování členů komise vyšli dva vítězové se stejným počtem bodů - ředitel Městského kulturního střediska Miloš Růžička a Jaroslav Vlk. Nového ředitele tak musela zvolit městská rada, která se pro Růžičku vyslovila jednomyslně. V jeho prospěch rozhodla podle vyjádření předsedy komise a místostarosty Mgr. Petra Jakše kvalita předloženého projektu. V něm je především dobře zpracována vize součinnosti divadla a Městského kulturního střediska, k jejichž spojení dojde od 1. ledna 2000. 

„Především ve směrem určité spolupráce, koordinace organizací, které byly zřízeny sice jedním zřizovatelem, ale přeci jen se vytvářelo v podvědomí vrcholného managementu organizací určité jakoby konkurenční prostředí,“ vysvětlil Růžička.

Nový ředitel by rád činnost obou institucí propojil. Některá divadelní představení by se mohla konat v sále MKS s nižší kapacitou. Naopak v prostorách divadla by rád zorganizoval několik festivalů. Již dnes se uvažuje např. o přehlídce pantomimy či o Mozartovských dnech. Měl by se rovněž zvýšit počet představení hostujících špičkových divadelních souborů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.09.2019 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy