1999 – Cheb: Český červený kříž ocenil dárce krve (TV Západ)

V obřadní síni chebské radnice uspořádal chebský oblastní spolek Českého červeného kříže slavnostní akt, při kterém byly přítomným dobrovolným dárcům krve předány plakety dr. Jana Jánského. Zlatou plaketu za 40 odběrů obdrželo 9 dárců, stříbrnou za 20 odběrů dva a bronzovou za 10 odběrů šest dárců. Letos tak vzrostl počet odměněných na 168.

dezinfekce

„Jednak jsem lékař, takže trošku taková morální povinnost, a poté shodou okolností jsem začal dávat krev na vojně, protože v té době se sháněli dárci a abych šel osobním příkladem, tak jsem začal darovat krev. Nejdříve s partou vojáků a od té doby jsem začal chodit pravidelně a chodím do dneška,“ uvedl držitel zlaté plakety Vratislav Matoušek.

K příjemné atmosféře této slavnosti přispělo také vystoupení malých mažoretek z Domu dětí a mládeže Sova. Chebský místostarosta Mgr. Petr Jakš ve svém proslovu zdůraznil, že dobrovolní dárci krve představují světlý bod v současném, často kritizovaném, systému zdravotní péče. 

Město se je proto snaží alespoň min. ocenit tím, že mají zdarma hromadnou dopravu. V současné době je v evidenci chebského červeného kříže již téměř dva tisíce dobrovolných dárců.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy