13. ročník oblíbené literární soutěže zná své vítěze

V sobotu odpoledne se v Krajské knihovně Karlovy Vary uskutečnilo vyhlášení výsledků 13. ročníku literární soutěže, jehož patronkou byla populární spisovatelka Irena Dousková. Vítězem se stal Zdeněk Hledač s povídkou „Ještě jedno,“ která čtenáře přenese do budoucnosti plné klonů.

dezinfekce

Druhé místo si odnesl Jan Pytel s povídkou „Ticho a tma“ a jako třetí nejlepší vyhodnotila porota povídku „Není cesty zpět“ od Lenky Hajné.

„Do soutěže jsme zařadili celkem 36 povídek, které splnily daná kritéria. Podmínkou je, aby autor nebyl profesionál a vycházel z motta vybraného patronkou soutěže Irenou Douskovou, a tím byl letos čas. Konkrétně věta z románu Rakvičky: Prostě jako by na různejch místech běžel různej čas, paralelně. A jako by ho za určitejch okolností bylo možný zahlídnout nebo spíš pocítit,“ uvedl ředitel Krajské knihovny Karlovy Vary Vratislav Emler.

Povídky přišly z celé země. Kromě Karlovarského kraje, odkud jich bylo 10, také z Prahy, Děčína, Valdic či Ostravy.

„Naše soutěž dokonce přesáhla hranice České republiky, jedna povídka byla odeslána ze středonorského města Levanger,“ dodala organizátorka soutěže Michaela Němcová s tím, že nemladší autorce je teprve 14 let, nejstaršímu autorovi pak 69 let.

I letos vydává Krajská knihovna Karlovy Vary Almanach, v němž se zájemci mohou seznámit nejen s povídkami, ale i s průběhem a zajímavostmi z celé soutěže. K dispozici bude čtenářům přímo v jejím infocentru.

Více informací najdete na webu Krajské knihovny Karlovy Vary.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy