Sokolov: Hasiči převzali nový zásahový automobil

0

sokolov, nový vůz, hasiči, chemička synthomer, investice, tht polička, mimořádná událost, zásah, obnova, technika


Novou zásahovou cisternu převzali hasiči v Sokolově, konkrétně jednotka HZS dislokovaná ve společnosti Synthomer, a.s . Zásahové vozidlo pro "prvovýjezdy" na podvozku Scania dodal český výrobce nástaveb THT Polička. Investici v celkové výši sedm miliónu korun hradila sokolovská chemička Synthomer. Slavnostního předání se mezi hosty zúčastnila i starostka města Renata Oulehlová a místostarosta Ladislav Sedláček.

Hasiči v sokolovském závodě globální skupiny Synthomer jsou součástí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje. Primárně jsou určeni pro zajištění požární bezpečnosti v areálu sokolovské chemičky, v případě potřeby ale zasahují rovněž u mimořádných událostí na území města Sokolova a v okolních obcích.

Hasiči v podniku Synthomer mají k dispozici deset hlavních zásahových vozidel, automobilové cisternové stříkačky, kombinované hasicí automobily, výškovou techniku, technický automobil pro chemické havárie, vozidlo protiplynové služby či evakuační autobus. Takzvaná prvovýjezdová cisterna je vždy jako první vozidlo vysílána na všechny zásahy v areálu podniku, od asistencí při výrobě až pro případné, a doufejme, že jen pro případné, závažné mimořádné události. Dosavadní prvovýjezdovou cisternu na podvozku Scania nahradí nyní zcela nová, opět stejného výrobce. Oproti standardním cisternovým automobilovým stříkačkám sloužícím na ostatních stanicích profesionálních hasičů v Karlovarském kraji má tento vůz určený pro sokolovskou chemičku především zvýšený objem nádrží pro speciální hasiva. Dále tato cisterna disponuje veškerým vybavením pro zásahy hasičů v průmyslovém objektu, především pro případné požáry či úniku nebezpečných látek.

Nová cisterna významným způsobem pomůže udržet efektivní zajištění požární bezpečnosti v podniku Synthomer, a. s., Sokolov. Kromě toho bude významnou posilou pro zajištění požární bezpečnosti v Sokolově a jeho okolí. V rámci obnovy požární zásahové techniky zahájilo vedení společnosti Synthomer Sokolov diskuzi s hasiči o dalším kroku k obnově speciální zásahové techniky.

Jak zasahovala tato jednotka na celém Sokolovsku?
Ze statistiky v roce 2020 vyplývá, že ve městě Sokolov a jeho okolí zasahovali hasiči z jednotky umístěné ve společnosti Synthomer u 290 mimořádných událostí, z toho u 72 požárů, 40 dopravních nehod, 22 úniků nebezpečných látek a dalších událostí technického charakteru.


Zdroj: město Sokolov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář