Karlovarský kraj podpoří pořízení studie cykloparku na vrchu Háj v Aši

0

, vrch háj, cyklopark studie, cyklisté, cyklopark


Rada Karlovarského kraje schválila poskytnutí individuální dotace ve výši 200 tisíc korun, o kterou zažádala společnost Ašské lesy s.r.o. Podpora se týká pořízení studie Cykloparku Aš/Smrčiny a vytvoření přírodních flow-trailů na vrchu Háj v Aši.

„Město Aš se dlouhodobě snaží koncepčně rozvíjet vrch Háj tak, aby v tomto místě vzniklo centrum pro trávení volného času. Předmětem studie by mělo být vybudování atraktivního odpočinkového místa pro cyklisty, kteří na vrch Háj přijedou, včetně jeho napojení na cyklotrasy a vytvoření například singletrailů, překážkové dráhy a další. V následujícím období bude cyklistika a cyklodoprava středem naší pozornosti, o čemž svědčí navýšení objemu prostředků v programu Podpora cyklistické infrastruktury Karlovarského kraje. Zároveň do nového období vstupují i národní a evropské dotační fondy také se zvýšenou dotací zaměřenou na cyklistickou infrastrukturu. Je tedy nutné a žádoucí, aby byli žadatelé připraveni, proto jsme se také rozhodli individuální dotaci poskytnout,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje Patrik Pizinger.           

Město Aš považuje oblast kolem vrchu Háj za klíčovou pro rozvoj cestovního ruchu a pro další aktivity související s rozvojem města. Z dotace bude hrazena studie, výstupem pak bude konkrétní navržení tras s různou obtížností. Tyto bude společnost Ašské lesy s.r.o. konzultovat s odborným projektantem. Celkem bude navrženo pět tras, jejich technické řešení a propojení. Do budoucna by tak měly vzniknout traily, které budou moci využít cyklisté všech věkových a výkonnostních skupin.  

Vrch Háj je hojně vyhledávanou lokalitou, a to i ze strany německých návštěvníků. Vybudování cykloparku by tak nabídlo nejen nové možnosti vyžití pro cykloturisty, ale také usměrnilo jejich pohyb po vyznačených trasách. 

Zdroj: Karlovarský kraj



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář