Bochov: Jarmark poznamenalo chladné počasí (TV Západ)

0

bochov, jarmark 2018, jaroslava nezvalová, bernd hofmann, kamila altmanová, kultura, kniha


Tradiční bochovský jarmark se letos odehrál v sobotu 22. září. Po dlouhotrvajících vedrech připadlo velké ochlazení právě na víkend, ale program zůstal nezměněn.

„Přípravy byly velice náročné, protože se nám na dopolední představení přihlásilo letos spousta dětí, takže jsme to museli dát nějak dohromady. Jinak to bylo stejné jako každý rok. Pomalu po třech měsících horka a bez deště se včera všechno úplně zkazilo. A dnes, i když nám neprší, a to jsme rádi, je zima, chladno a fouká vítr, ale my to vydržíme, jsme na to tady zvyklí v Bochově,“ popsala předsedkyně Kulturní komise při Radě města Bochova Jaroslava Nezvalová. 

Dopoledne jako vždy patřilo dětským vystoupením. 

Poté na pódiu pozdravili účastníky jarmarku zástupci města Bochova a starosta partnerského bavorského Thiersheimu Bernd Hofmann. Na setkání byla k vidění i nová historická kniha o Bochovu. Mezitím na náměstí pokračoval program. 

„I letos přijely řemesla i dílničky. Je tedy i spousta těch, kteří nepřijeli, asi právě kvůli tomu chladnu. Ale jsou zde stánkaři – kebab, medovina, perníky, prostě vše typické pro náš jarmark,“ vyjmenovala Nezvalová.

Velkou pozornost si vysloužili členové dramatického kroužku při Základní škole v Bochově, kteří po půlročních přípravách zahráli vlastní verzi vzniku města. Ve vlastnoručně vyrobených kulisách a původním scénářem.

„Já jsem si říkala, že bychom při takové krásné příležitosti – jarmarku, měli vymyslet něco, co se týče Bochova, tak jsem vymyslela tento scénář, vlastně i celý příběh. Děti si tam různě přidávaly – vznikalo to společně s dětmi. Všechna děvčata jsou místní a chodí tady do základní školy, 3. a 4. třída,“ uvedla Kamila Altmanová, vedoucí Dramatického kroužku Základní školy Bochov. 

Po poledni zahrálo Duo návraty pro starší generaci. V odpoledním programu se dále představilo Divadlo Hnedle vedle s Dětským kabaretem. 

Na tvrdší notu zabrnkal Kabát revival a od půl šesté přišlo na řadu country v podání kapely 4R. Od 19 hodin se opět pochlubily novými sestavami bochovské ženy se Zumbou. 

Hlavní hvězdou byl Ivan Mládek se svým banjo bandem. Po setmění se odehrál ohňostroj s hudbou. 

Další akce se odehraje v Bochově v sobotu 20. října, kdy se bude připomínat 100. výročí vzniku republiky. 


Autor: 1 Editor Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář