Závody v pumptracku na Bílé vodě v Chodově

TJ Plamen Chodov v pořádá v sobotu 22. 8. 2020 druhou část druhého ročníku pumptrackového závodu v Chodově v areálu Bílá voda. Závodu je určen pro širokou veřejnost a všechny věkové kategorie.

dezinfekce

Pod pojmem pumptrack se skrývá uzavřený, uměle vytvořený okruh pro jízdu na kole, který se projíždí bez šlapání. Okruh je tvořený vlnami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat nebo i zvyšovat rychlost jízdy pouhým pumpováním.

Závod se pojede stylem TIME RACE, kdy jezdec absolvuje jedno kolo jízdy po pumptracku samostatně a je mu změřen čas. Pro pořadí je rozhodující nejrychlejší čas. K účasti v závodu jsou povolena horská, dirtová a BMX kola, případně odrážedla. Účatníci budou rozděleni do 14 věkových kategorií. Získané body se budou sčítat se skóre z první části závodu, která se jela v červnu.

Dle propozic musí být všichni závodníci vybaveni předepsanou přilbou a kolem v odpovídajícím technickém stavu, na zvážení každého jezdce je pak užití chráničů kolen, loktů a holení.

Registrace je možná předem na stránkách TJ Plamen Chodov, ale také přímo na místě, a to do 15:45 hod. Ukončení registrace všech závodníků je v 16:30, v 17 hodin pak odstartují nejmladší kategorie. Pro děti do věku 18 let je pro start v závodu nutný podpis zákonného zástupce. Startovné je dobrovolné.

V kategoriích do 10 let obdrží účastnickou medaili všechny děti, které se do závodu zapojí. V kategoriích do 18 let bude vyhlašováno umístění do 5. místa. V ostatních kategoriích získají medaile vždy tři nejrychlejší závodníci.

V případě nepříznivého počasí se závod ruší a bude stanoven náhradní termín.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.08.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy