Za týden roztančí Karlovarský kraj folklorní festival

Od 3. září roztančí náš kraj Karlovarský folklorní festival. V jeho 24. ročníku se návštěvníkům a divákům představí soubory lidových tradic z celého světa. Karlovarské kolonády rozezvučí ruský pěvecký sbor ChorusMom z Moskvy.

dezinfekce

Mezi evropské hosty Karlovarský folklorní festival - Karlovy Vary Folk Festival bude patřit také slovinský folklorní soubor z obce Lancova Vas, umělci z německého Baden Badenu a Bernkastel-Kuesu. Chybět nemohou tradičně ani Slováci, letos zastoupeni tanečníky z Trenčína. Ze vzdálenějších koutů světa míří do lázní exotičtí folkloristé z Indonésie či Severního Kypru. Zapomenout nemůžeme samozřejmě ani na účastníky tuzemské. Z hlavního města se k nám chystá taneční soubor Jaro. Mezi nejvzdálenější české hosty patří valašský ansámbl Kašava ze Zlínska a mnohé další. Ve výčtu je ještě třeba zmínit domácí Soubor písní a tanců Dyleň, jehož členové jsou zároveň organizátory této mezinárodní folklórní lázně.

Stejně jako v uplynulých letech se festival neomezí jen na území města Karlovy Vary. První vystoupení v rámci přehlídky folklorních souborů tak budou moci sledovat diváci v úterý v Mariánských Lázních. Po středečním zahajovacím koncertě v hotelu Imperial soubory poté ve čtvrtek navštíví Ostrov a Jáchymov. Součástí programu je také sobotní slavnostní krojovaný průvod centrem krajského města a večerní galaprogram v hotelu Thermal. Nedělní loučení 8. září bude zahájeno ranním přípitkem u pramenů a završeno závěrečnými vystoupeními před Thermalem.

Více informací včetně programu - zde.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy