Vintířov: Řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,41 promile

Dne 30. září 2017 krátce před sedmou hodinou večer řídil 52letý řidič osobní vozidlo značky Mercedes-Benz po pozemní komunikaci číslo 181.

dezinfekce

Na kraji obce Vintířov vlivem své opilosti zřejmě nezvládl průjezd zatáčkou, když míjel v blízkosti stojící vozidlo, které mu dávalo přednost v jízdě. Tomuto vozidlu se vyhnul bez poškození, ale svým vozidlem najel na pravou stranou na obrubník a následně na chodník, poté sjel a znovu zase na něj najel. Následně už v nízké rychlosti s vozidlem držel směr a rychlost. Poté vozidlo odstavil a z místa odešel do svého bydliště. Zde ho vypátrala policejní hlídka z Obvodního oddělení Chodov. Policisté s mužem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní, s výsledkem 2,41 promile. Muž byl následně převezen na policejní služebnu. K řízení pod vlivem alkoholu se policistům doznal.

V případě prokázání viny může být za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy