V Karlovarském kraji se historicky poprvé uskuteční Zimní olympiáda

Kraj se chystá na pořádání Her IX. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2020. Uzavřel smlouvu s Českým olympijským výborem, kterou dnes podepsali hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

dezinfekce

Zimní olympiáda se v Karlovarském kraji uskuteční historicky poprvé ve dnech 19. 1. - 24. 1. 2020.

Prestižní sportovní akce se zúčastní téměř 2 tisíce sportovců, trenérů a dalších osobností ze všech regionů České republiky. Mladí sportovci ve věku 10 – 16 let budou závodit celkem ve 12 sportech. Centrem dění her se stane krajské město Karlovy Vary s olympijským domem v hotelu Thermal. Boje o medaile se odehrají především v krušnohorských skiareálech či na zimních stadionech po celém regionu.

„Mám velkou radost z toho, že se nám podařilo získat pořadatelství zimní olympiády dětí a mládeže. Nikdy v minulosti Karlovarský kraj neměl takovou příležitost uvítat tolik mladých talentovaných sportovců z celé naší země. Velmi si toho vážíme a budeme se snažit vytvořit takové zázemí, aby se pro ně olympiáda stala nezapomenutelným zážitkem. Věřím, že budeme pro Český olympijský výbor dobrým partnerem,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy