Stavebníci v krajských školách vystřídali studenty

V řadě středních škol zřizovaných Karlovarským krajem panuje i během letošních prázdnin čilý stavební ruch. Stavebníci provádějí nezbytné rekonstrukce a opravy, než se do tříd v září vrátí žáci a jejich učitelé. Náklady na stavební úpravy či výměny výplní v pěti školách dosáhnou celkem 35 milionů korun.

dezinfekce

„Většina prací je naplánována tak, aby je firmy stihly dokončit, než začne nový školní rok. Počítáme ale i s tím, že na některé stavební akce prázdniny nestačí, nicméně pracovat se pak bude už za běžného provozu školských zařízení,“ upřesnil krajský radní Jindřich Čermák.

Na rekonstrukci střechy školičky, administrativní a hlavní budovy se pracuje na Střední pedagogické škole, gymnáziu a vyšší odborné škole Karlovy Vary. Náklady by měly dosáhnout 6 milionů korun. Rekonstruuje se také budova bývalého Domova mládeže Střední zemědělské školy Dalovice, kde bude sídlit Dětský domov Karlovy Vary a Ostrov. Přestavba přijde na cca 12 milionů korun.

Gymnázium v Aši pro změnu mění okna v jídelně a pavilonu B za cca 2, 5 milionu korun. Na Střední lesnické škole Žlutice se buduje odborné zázemí pro obory vzdělávání Zahradník a Zahradnické práce. Počítá se přitom s náklady ve výši cca 2,5 milionu korun.

V létě bude rovněž zahájeno zateplování Domova mládeže Střední odborné školy stavební Karlovy Vary za cca 12 milionů korun. Na akci škola získala dotaci z Operačního programu Životní prostředí.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.07.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy