Sokolovsko: Úvěrové smlouvy uzavřel na jiného muže

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 25letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů úvěrový podvod a poškození cizích práv.

dezinfekce

Obviněný muž měl v roce 2016 nejprve požádat svým jménem prostřednictvím internetu o poskytnutí půjčky. Měl vyplnit formulář a v něm  vědomě uvést nepravdivé skutečnosti o svém zaměstnání a příjmech. Na základě těchto nepravdivých informací mu byla poskytnuta půjčka. Tu však neuhradil.

Téhož roku měl nejméně ve dvou případech bez vědomí a souhlasu 31letého muže užít jeho občanský průkaz a uzavřít jeho jménem u nebankovních společností smlouvy o úvěru. Takto získanou finanční hotovost měl následně vybrat z účtu a použít pro svou potřebu.

Výše získaných finančních prostředků z úvěrů sice nebyla vysoká, ale vhledem k tomu, že závazky o splacení nebyly splněny, vznikly následné dluhy u společností několikanásobně vyšší, a ty byly poté vymáhány po poškozeném. Tímto jednáním způsobil poškozenému vážnou újmu na jeho právech.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 01.07.2018 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy