Sokolovsko: S cizí kartou učinil 17 neoprávněných výběrů

SOKOLOVSKO – Teď mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

dezinfekce

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 34letého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obviněný se trestného činu dopustil tím, že od své známé získal platební kartu včetně PIN kódu, která však nebyla její. Během několika dní s kartou provedl celkem 17 transakcí, přičemž poškozenému neoprávněně z bankovního účtu odčerpal částku kolem 70 tisíc korun. Dále se obviněný pokusil o neoprávněný výběr částky přesahující 150 tisíc korun, to se mu však nepodařilo, neboť poškozený platební kartu již zablokoval.

Trestného činu krádeže se dopustil i přesto, že byl rozhodnutím Obvodního soudu Spolkové republiky Německo v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen.

Muže se dále dopouštěl přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání tím, že koncem října loňského roku řídil motorové vozidlo Honda, ačkoliv si byl vědom, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidle vyslovená Okresním soudem v Chebu.

V případě prokázáni viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na 5 let.


nprap. Bc. Věra Hnátková
07. 04. 2017

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy