Sokolovsko: Nacouval do dopravní značky. Nadýchal 2,35 promile

Policisté z Dopravního inspektorátu Sokolov sdělili 38letému cizinci a 48letému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

dezinfekce

Takového jednání se měl mladší z mužů dopustit dne 3. března 2018 v odpoledních hodinách. Podezřelý muž měl způsobit dopravní nehodu v Loučkách, kde s vozidlem Škoda Fabia nacouval do dopravní značky. Po tomto nárazu s vozidlem naboural do oplocení zahrady. Řidič vozidla si nesplnil zákonné povinnosti účastníka dopravní nehody a z místa odjel směrem do Nového Sedla. Řidič s tímto vozidlem byl během své cesty díky svědkovi, který si všiml jeho auta a zavolal na policii, zastaven a zkontrolován policií v Chodově. Během kontroly byl podezřelý muž vyzván k dechové zkoušce, ta byla pozitivní, kdy mu byla naměřena hodnota 2,35 promile alkoholu. Při druhé dechové zkoušce nadýchal 2,34 promile alkoholu. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu téměř 50 tisíc korun.

V druhém případě měl 48letý muž řídit osobní automobil značky Nissan v Rotavě, kde byl hlídkou dopravní policie zastaven a zkontrolován. Při první dechové zkoušce nadýchal podezřelý muž 0,82 promile alkoholu a při druhé 0,85 promile alkoholu. Řidič byl následně vyzván k lékařskému vyšetření, kterému se podrobil.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu z podezřelých trest odnětí svobody až na tři roky a staršímu muži odnětí svobody až na jeden rok.

Bc. Soňa Hergezelová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.04.2018 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy