Sokolovsko: Řidič nadýchal 2,81 promile alkoholu

SOKOLOVSKO – 3 případy - řidiči v zákazu nebo pod vlivem alkoholu za volantem.

dezinfekce

V pátek dne 7. července kolem deváté hodiny večer řídil 34letý řidič osobní vozidlo značky Peugeot po silnici 3. třídy číslo 2091 v obci Krásno, kdy při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla dopravně technickému stavu komunikace, svým schopnostem a svému stavu. S vozidlem přejel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do zdi domu. Přivolaná policejní hlídka s řidičem provedla opakovanou orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní. Řidič nadýchal 2,81 promile alkoholu v dechu. Od sokolovských kriminalistů si převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za toto jednání mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Následující den si sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání na Obvodním oddělení v Kraslicích vyslechl 31letý muž. Ten v sobotu 8. července řídil v Kraslicích osobní vozidlo Renault. Při silniční kontrole policisté zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel. Ten měl platný i na konci května, kdy měl ve večerních hodinách přijet v Kraslicích na čerpací stanici, natankovat pohonné hmoty do svého vozidla a poté bez zaplacení ujet. Za své jednání může být potrestán odnětí svobody až na dvě léta.

V neděli ve večerních hodinách řídil 37letý řidič osobní vozidlo značky Renault po pozemních komunikacích v Sokolově ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil požitím alkoholu. Policisté s řidičem provedli opakovanou orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní. Řidič nadýchal 1,80 promile alkoholu v dechu. Na Obvodním oddělení v Sokolově sdělili policisté muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy