Sokolovsko: Přes čtyři roky psychicky a poté i fyzicky týral svoji příbuznou

Závažné jednání šestatřicetiletého muže vyšetřují sokolovští kriminalisté. Muže obvinili ze spáchání zločinů týrání osoby žijící ve společném obydlí a vydírání a z přečinů omezování osobní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné užívání cizí věci a krádež.

dezinfekce

Dne 26. května měl ve společné domácnosti v jednom z měst na Sokolovsku vzít svojí rodinné příslušnici bez jejího svolení klíč od vozidla, které měl následně řídit. A to i přesto, že má Okresním soudem v Sokolově vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Když se téhož dne v odpoledních hodinách vrátil domů, měl se před domem se ženou pohádat, přičemž jí měl udeřit rukou do tváře, načež žena upadla na zem. Muž měl poté ženu vláčet do domu, zamknout vchodové dveře a říct jí, že pokud zavolá policii, tak zabije jí i hlídku. Muž měl svým jednáním způsobit své příbuzné zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

V průběhu prověřování kriminalisté navíc zjistili, že měl muž ženu bezdůvodně v nepravidelných intervalech psychicky a posléze i fyzicky napadat v posledních téměř čtyřech letech. Kromě toho měl zmíněný šestatřicetiletý muž dne 23. května v jedné z prodejen v Habartově odcizit lahve alkoholu v celkové hodnotě ve výši téměř 2 tisíc korun. Alkohol si měl uschovat pod oděv a následně opustit prodejnu aniž by za zboží zaplatil. V posledních třech letech byl navíc za obdobné jednání již odsouzen.

Šestatřicetiletý muž byl dne 14. června po předchozím souhlasu státního zástupce zadržen. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V současné chvíli je muž umístěn v policejní cele. 

nprap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy