Sokolovsko: Kradli v obchodech

Sokolovští policisté sdělili podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádež 20leté ženě z Chebu, kterého se měla dopustit ve spolupachatelství s 34letým mužem, kterému policisté rovněž sdělili podezření ze spáchání stejného trestného činu.

dezinfekce

Na začátku dubna měli společně vstoupit v Sokolově do místního obchodního domu a vzít z regálu několik lahví alkoholu, u kterých odstranili ochranné čipy a následně uschovali do batohu. Poté prošli s odcizeným zbožím přes pokladny bez zaplacení. V dalším případě se ve stejný den měli vydat do místního obchodu s oblečením a odcizit různé oblečení. Odcizené zboží měli opět schovat do batohu a projít kolem pokladen bez zaplacení. Podezřelá žena měla ještě téhož dne navštívit sama místní drogerii a odcizit různé šampóny, kondicionéry, sprchové gely a další. Zboží opět schovala do batohu a pronesla přes pokladny bez zaplacení. Následně však byla zadržena pracovníkem ostrahy i s odcizeným zbožím. To jí bylo odebráno a vráceno nepoškozené zpět do prodeje.

Celkem svým jednáním způsobili škodu ve výši přes 6 000 Kč.

Podezřelá žena se měla tohoto jednání dopustit i přesto, že byla v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzena či potrestána Obvodním soudem pro Prahu 9. I podezřelý muž se tohoto jednání dopustil opakovaně. V posledních třech letech byl za krádež odsouzen či potrestán Okresním soudem v Karlových Varech.

Státní zástupce podal návrh na potrestání podezřelých soudci. Ten o tomto víkendu rozhodl o uvalení vazby na oba podezřelé. Následně jej policisté od soudu eskortovali rovnou do vazební věznice.

Oběma v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.04.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy